Pizzabakeriet Pizzabunn

PIZZAMEL MANITOBA TIPO 0 – 1 KG
Manitoba – unik kvalitet

For Pizzabakeriet står råvarene i fokus. Derfor er Pizzabakeriet Pizzamel basert på hvetemel av kvalitetstypen Manitoba fra Canada og malt i Italia etter standarden tipo 0. Denne kombinasjonen gir en ekstra smidig pizzadeig.

Unik proteinsammensetning

Egenskapene til proteinene i Pizzabakeriet Pizzamel gir, sammen med god elting, en pizzadeig med et sterkt glutennettverk. Dette nettverket gjør deigen elastisk og lett å forme, og gir en spesielt luftig pizzabunn.

Tilberedningstid
30 min

Porsjoner
4

Ingredienser

Til 3 pizzaer :

  • 450 g
  • 300 g lunkent vann
  • 10 g gjær fersk
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en eltebolle og elt i en kjøkkenmaskin med eltekrok i 2 minutter på lav hastighet, og 12 minutter på middels hastighet. Deigen skal nå være glatt og smidig.
La deigen hvile tildekket i 15 minutter.

Ha deigen på en melet benk og del den i 3 like store emner, à ca. 250 gram. Trill hvert emne ut til en bolle og legg bollene med god avstand i en oljet form med høye kanter. Dekk til med folie eller lokk.
Sett emnene i kjøleskap natten over eller la dem hvile i romtemperatur i ca. 2 timer. Hvis emnene har stått i kjøleskap, ta dem ut ca. 2 timer før de skal formes slik at de tempereres og blir lettere å jobbe med.

Sett ovnen på 275°C eller maks temperatur, og sett inn en pizzastein eller et stekebrett til forvarming.

Dryss godt med mel på kjøkkenbenken og legg deigbollene forsiktig ned. Ta vare på de fine luftboblene i deigen ved å forme den varsomt med hendene til runde, tynne bunner, ca. 25 cm i diameter.
Legg en og en pizzabunn på den forvarmede pizzasteinen eller stekebrettet og legg på topping raskt. Bruk evt. en pizzaspade

Stek pizzaene på nederste rille i 5-8 minutter. Pizzaen er ferdig når osten er smeltet og gyllen og gripekanten er luftig og sprø