Pizzabakeriet Pizzamel

Pizzamel Manitoba Tipo 0 – 1 kg

Manitoba – unik kvalitet

For Pizzabakeriet står råvarene i fokus. Derfor er Pizzabakeriet Pizzamel basert på hvetemel av kvalitetstypen Manitoba fra Canada og malt i Italia etter standarden tipo 0. Denne kombinasjonen gir en ekstra smidig pizzadeig.

Unik proteinsammensetning

Egenskapene til proteinene i Pizzabakeriet Pizzamel gir, sammen med god elting, en pizzadeig med et sterkt glutennettverk. Dette nettverket gjør deigen elastisk og lett å forme, og gir en spesielt luftig pizzabunn.

Ikke overless pizzaen: Lag heller flere gode pizzaer med mindre topping.

Husk å forvarme stekeovnen og underlaget du skal steke på på maks temperatur, da blir pizzabunnen ekstra luftig.

Energi 1501 kj/354 kcal
Fett 2,0 g
– hvorav mettede fettsyrer 0,4 g
Karbohydrat 70 g
– hvorav sukkerarter 0,4 g
Kostfiber 2,0 g
Protein 13 g
Salt < 0,01 g

Hvetemel type 0.

Til 3 pizzaer trenger du:

  • 450 g Pizzabakeriet Pizzamel
  • 300 g (3 dl) lunkent vann
  • 10 g fersk gjær / 2 g (ca. 1 ts) tørrgjær
  • 1 ts salt

Slik gjør du:

  1. Ha alle ingrediensene i en eltebolle og elt i en kjøkkenmaskin med eltekrok i 2 minutter på lav hastighet, og 12 minutter på middels hastighet. Deigen skal nå være glatt og smidig.
  2. La deigen hvile tildekket i 15 minutter.
  3. Ha deigen på en melet benk og del den i 3 like store emner, à ca. 250 gram. Trill hvert emne ut til en bolle og legg bollene med god avstand i en oljet form med høye kanter. Dekk til med folie eller lokk.
  4. Sett emnene i kjøleskap natten over eller la dem hvile i romtemperatur i ca. 2 timer. Hvis emnene har stått i kjøleskap, ta dem ut ca. 2 timer før de skal formes slik at de tempereres og blir lettere å jobbe med.
  5. Sett ovnen på 275°C eller maks temperatur, og sett inn en pizzastein eller et stekebrett til forvarming.
  6. Dryss godt med mel på kjøkkenbenken og legg deigbollene forsiktig ned. Ta vare på de fine luftboblene i deigen ved å forme den varsomt med hendene til runde, tynne bunner, ca. 25 cm i diameter.
  7. Legg en og en pizzabunn på den forvarmede pizzasteinen eller stekebrettet og legg på topping raskt. Bruk evt. en pizzaspade.
  8. Stek pizzaene på nederste rille i 5-8 minutter. Pizzaen er ferdig når osten er smeltet og gyllen og gripekanten er luftig og sprø.

Bør oppbevares tørt og kjølig, godt adskilt fra varer med sterk lukt.