Pizzabakeriet Pikante

Pikante

Porsjonspizza bakt med Tipo 0 mel av ekstra høy kvalitet som gir en pizzabunn som er luftig og saftig med en sprø skorpe. Pizzaen er toppet med krydret svin, chili og parmesan.

Pizzaen blir ekstra god hvis du topper den med litt ruccola, nyrevet parmesan og noen dråper god olivenolje etter steking.

Energi 895 kj/214 kcal
Fett 6,5 g
– hvorav mettede fettsyrer 3 g
Karbohydrat 27 g
– hvorav sukkerarter 2,1 g
Protein 11 g
Salt 1,1 g

Hvetemel, vann, ost 18 % (mozzarella, parmesan*), knuste tomater, krydret svinekjøtt 10 % (svinekjøtt, vann, krydder, salt, stivelse, sukker, stabilisator (E450, E451), gjærekstrakt, rosmarinekstrakt, antioksidant (E301), konserveringsmiddel (E250)), surdeig (rug, hvete), chili 1 %, rapsolje, krydder, gjær, salt, sukker, hevemiddel (E450, E500).

* Porsjonspakket Parmigiano Reggiano fra upasteurisert melk.

  1. Varm opp ovnen til 200 °C. Bruk varmluft. (Hvis du ikke har varmluft, skru ovnen på 220 °C og bruk over- og undervarme).
  2. Ta av plasten og posen med parmesan. Parmesanen tines på benken mens pizzaen stekes.
  3. Stek pizzaen på rist midt i ovnen til osten er smeltet og gyllen, 8-10 minutter (tiden kan variere fra ovn til ovn).
  4. Ta pizzaen ut av ovnen, skjær den opp og dryss parmesan over pizzaen.

I dypfryser (-18 °C eller kaldere): se eget datostempel.
I kjøleskapets fryseboks (-6 °C eller kaldere): høyst 3 døgn.
I kjøleskap (0-4 °C): høyst 3 døgn.
NB! Bør ikke fryses på nytt etter opptining.