Hemmeligheten bak perfekt pizza

 

For oss er pizzaperfeksjon en deilig tynn, sprø og ekstra luftig pizzabunn, toppet med det du liker aller best. For å lykkes med en luftig pizzabunn må man starte med et godt mel. Videre må man behandle deigen skånsomt når man baker den ut, før man steker pizzabunnen på maks temperatur i en forvarmet ovn. Under forklarer vi deg steg for steg hvordan du kan lykkes med en ekstra luftig pizzabunn.

Viktigheten av riktig mel

Hemmeligheten bak perfekt pizza er å bake med mel som har egenskaper som gir en tynn og luftig pizzabunn. Pizzabakeriet Pizzamel har egenskaper som gjør det perfekt til hjemmelaget pizza.

Melet er laget av korn av Manitoba-kvalitet. Dette er utvalgte kornsorter som gir en deig med god styrke og strekkbarhet. Styrken i melet gjør at luftboblene, som gir den luftige bunnen, ikke sprekker så lett under utbaking og steking.

Manitoba er opprinnelig et område i Canada kjent for korn som gir sterkt mel. Etter hvert er Manitoba blitt en kvalitetsbetegnelse nettopp for mel med disse egenskapene.

Melet har videre utmalingsgraden Tipo 0. Det vil si at vi bare tar vare på de beste delene i kornet når vi maler det om til mel. Det gjør at den gode kvaliteten kommer enda bedre frem.

Pizzabakeriet

Bak bunnen ut med hendene

For å ta vare på luftboblene i deigen slik at du får en luftig pizzabunn, er trikset å bake deigen ut med hendene, og ikke bruke kjevle. Det kan gjerne være litt vanskelig i starten, derfor har vi laget en film som viser deg hvordan du baker ut deigen med hendene steg for steg, som du kan se her.

Når du baker deigen ut med hendene er det viktig å husker på at du ikke trenger å være redd for å bruke for mye mel, slik at deigen ikke klistrer seg fast til benkeplaten eller hendene dine. En av fordelene med Pizzabakeriet Pizzamel er at det er laget av kornsorter som gjør at deigen flyter lett utover når du baker den ut, og ikke «spretter tilbake» slik man kan oppleve med mel av andre kornsorter.

Pizzabakeriet

Forvarm ovn og underlag

Siste steg på veien for å oppnå en ekstra luftig pizzabunn er å steke pizzaen i glovarm ovn og på varmt underlag. Forvarm derfor ovn og underlag før du setter pizzaen inn i ovnen. Sett stekeovnen på maks temperatur, på pizzarestauranter steker de gjerne pizzaen på så mye som 500 grader.

Det beste er å steke pizzaen på en pizzastein eller et pizzastål. Dette fordi det leder varme best og holder jevn temperatur. Når du setter pizzaen inn i den varme ovnen vil deigen få et sjokk, og luftboblene i deigen vokser seg store før ytterkanten på deigen stivner slik at du får en luftig pizzabunn.

Topping

Vårt mål er at du med Pizzabakeriet skal oppnå pizzaperfeksjon på hjemmebane, og toppe pizzaen med det du liker best. Ønsker du inspirasjon har vi samlet et knippe oppskrifter her. Vi har også laget en film om topping.

Et triks når du topper pizzaen er å starte med å smøre et tyng lag Pizzabakeriet Pizzasaus på pizzaen. Med et tynt lag unngår du at fyllet «koker» under steking.

Bruker du fersk mozzarella på pizzaen er det lurt å dele den opp med hendene slik at du får små biter på pizzaen. Osten vil gi fra seg vann under steking, og med mindre biter unngår du at fyllet blir flytende.

Det finnes flere ulike typer topping som smaker godt når det puttes på pizzaen etter steking. Tar du for eksempel spekeskinke på etter steking holder skinken seg myk og smelter på den varme pizzaen. Ruccola smaker også veldig godt oppå nystekt pizza.